Dr. Dirk Berghmans is geboren in Mol op 10 maart 1954. Hij deed zijn studies geneeskunde aan de KUL van 1972 tot 1979, waar hij vervolgens specialiseerde in de neurochirurgie van 1979 tot 1985. Al tijdens zijn legerdienst werkte hij als neurochirurg samen met dr. V. Debois in het St.-Norbertusziekenhuis in Duffel. Hij werd er benoemd als staflid en bleef in die functie tot 1997. Intussen -meer bepaald in 1987- stond hij aan de wieg van de neurochirurgie in Sint-Augustinus in Wilrijk en was hij drijvende kracht in de verdere uitbouw van deze dienst. Hij was er diensthoofd tot 2009 en blijft er nog steeds werkzaam als fulltime staflid. Door de jaren heen heeft hij een ruime ervaring verworven met alle aspecten van de neurochirurgie, maar in het bijzonder toch op het domein van de complexe rugchirurgie en de tumorale hersenchirurgie.
Dr. De Smedt is geboren in Leuven op 11 november 1969 en woont momenteel in Schoten. Hij is afgestudeerd als dokter in de genees-, heel- en verloskunde aan de UI Antwerpen in 1994. Zijn neurochirurgische opleiding doorliep hij in het UZ Antwerpen en het AZ St-Maarten in Duffel waarna hij in 2000 erkend werd als neurochirurg.
Sindsdien is hij werkzaam als staflid in de dienst neurochirurgie van de GZA en in het AZ St-Jozef in Malle. Dr. De Smedt beoefent de algemene neurochirurgie met specifieke interesses in comlexe wervelzuilchirurgie, vertebroplastie, minimaal invasieve wervelzuilchirurgie en functionele neurochirurgie. Tevens is hij coördinator van AMSU, de multidisciplinaire spine unit van de GZA Ziekenhuizen die hij oprichtte samen met Dr. Deckers van de dienst Fysische Geneeskunde.
Dr. Raf Van Paesschen studeerde geneeskunde aan de K.U. Leuven van 1994 tot 2001. Zijn verdere opleiding gebeurde in het UZ Gasthuisberg te Leuven, met bijkomende stages spinale chirurgie in het ZOL te Genk (2005), pediatrische neurochirurgie in Vancouver (Canada, 2006) en oncologische neurochirurgie in Washington D.C. (USA, 2007).
Dr. Van Paesschen beoefent de algemene neurochirurgie met bijzondere interesse in de functionele en stereotactische neurochirurgie (hersenstimulatie voor bewegingsstoornissen, pijnbehandeling en spasticiteit), pediatrische neurochirurgie, chirurgie voor hersentumoren en cervicale wervelzuilchirurgie.
Dokter Pieter Van Loo is geboren in Dendermonde op 10 februari 1985. Hij is afgestuurd als arts, Master in de Geneeskunde, aan de Universiteit Gent in 2010. Nadien startte hij zijn opleiding tot neurochirurg onder de vorm van een Master na Master in de specialistische geneeskunde aan de UGent. Zijn opleiding doorliep hij onder meer in het Universitair Ziekenhuis Gent en GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus te Wilrijk. Hij behaalde zijn erkenning als neurochirurg in 2016 en is sindsdien werkzaam als staflid in de dienst neurochirurgie van de GZA ziekenhuizen en in het AZ Sint-Jozef te Malle. Hij volgde na zijn opleiding nog bijkomende stages in verband met wakkere chirurgie en per-operatieve brain mapping te Montpellier (Frankrijk, 2016). Dr. Van Loo beoefent de algemene neurochirurgie met specifieke interesse in spinale oncologie, trauma, functionele neurochirurgie en schedelbasischirurgie.
Dr. Tony Van Havenbergh doorliep zijn medische opleiding aan de K.U. Leuven. Zijn opleiding tot neurochirurg gebeurde in het UZ Gasthuisberg in Leuven. Hij bekwaamde zich in de schedelbasisneurochirurgie door bijkomende specialisatiejaren bij Prof. Crockard in The National Hospital for Neurology & Neurosurgery in Londen, Verenigd Koninkrijk en bij Prof. Samii in het Nordstadt Krankenhaus in Hannover, Duitsland. Hij volgde ook een fellowship in schedelbasischirurgie in het Arkansas Neuroscience Institute onder leiding van Prof. Krisht. Nadien was hij meerdere jaren als staflid verbonden aan het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Daar behaalde hij zijn doctoraat in de medische wetenschappen met een proefschrift over neuronavigatie in de schedelbasischirurgie. Thans is hij diensthoofd van de NeurochirurgieGroep en directeur van Brai²n. Hij oefent de algemene neurochirurgie uit met bijzondere interesse in schedelbasis- en tumorneurochirurgie, vasculaire en functionele neurochirurgie (o.a. behandeling van pijn). Samen met Dr. Somers van het European Institute for ORL richtte hij het Skull Base Team op waarin meerdere specialisaties verenigd zijn voor een optimale behandeling van deze complexe aandoeningen. De functionele neurochirurgie wordt gebundeld in de Brai²n afdeling, een onderdeel van de dienst neurochirurgie.
Dr. Dirk Berghmans
Dr. Kris De Smedt
Dr. Tony Van Havenbergh
Dr. Raf Van Paesschen
Dr. Pieter Van Loo
Catherine, Brigitte, Kristin, Gertje en Cathy verzorgen het dagdagelijkse secretariaat van de consultatie neurochirurgie in Sint-Augustinus maar ze nemen ook de secretariaatstaken voor de NeurochirurgieGroep op zich. Ook voor alle vragen die niet onmiddellijk iets met de consultatie te maken hebben, kunt u bij hen terecht.
Jan Mattheussen en zijn verpleegkundig team zorgen ervoor dat uw verblijf in het Sint-Augustinusziekenhuis zo aangenaam mogelijk verloopt. Zij zijn uw directe contactpersonen tijdens uw opname en zullen u met de nodige raad en daad bijstaan. Dankzij hun specifieke ervaring met neurochirurgie wordt u met kennis van zaken en de best mogelijke zorg omringd.
In het operatiekwartier van Sint-Augustinus werken we met een vaste bestaffing van verpleegkundigen voor neurochirurgie.
NeurochirurgieGroep
GZA Ziekenhuizen Campus Sint-Augustinus
Oosterveldlaan 24 - 2610 Wilrijk
03/443 37 71 | info@neurochirurgiegroep.be